Bynk-blir-en-del-av-rocker

Bynk blir en del av Rocker

2020/01/14       14:58

Att tjänster inom fintech är en blomstrande bransch är det nog få som missat då det dyker upp allt fler bolag på marknaden. Förra veckan meddelade svenska Bynk, som grundades 2016, att de byter namn till Rocker. Förutom sitt namnbyte meddelar de planerna för de nästkommande åren. Rocker förbereder att lansera en ny företagsstrategi samt bredda sina tjänster ytterligare med förhoppningen om att skapa en neobank tillgänglig i Europa.

Kanske ett nytt fenomen för vissa, men Neobank förklaras enklast som en digital bank. I motsats till de traditionella storbankerna, saknar neobanker fysiska kontor och är istället 100% digitala samt styrs ofta från en mobilapp eller hemsida. Vad som även skiljer neobanker från de traditionella bankerna är att de ofta arbetar med snygg, innovativ design samt har ett gränssnitt som gör det enkelt och snabbt för användaren att få ta del av skräddarsydda tjänster.

“Vi bygger en ledande neobank och utvecklar ett allt bredare utbud av finansiella tjänster. Vi vill ge människor större makt och kontroll över sin egen ekonomi, göra det lättare att öka sitt sparande, hantera egna lån och sköta betalningar. Nu ökar vi takten ytterligare med fokus på att ge så många som möjligt tillgång till våra tjänster”, säger Emil Hansson, vd på Bynk i pressmeddelandet.

Bynk lever kvar under varumärket Rocker

Medan Bynk lever vidare som ett varumärke för privatlån inom Rocker, kommer ytterligare tjänster samlas under bolagets gemensamma app. Förutom privatlån där månadsbetalningen kan pausas efter behov, kommer Rocker exempelvis erbjuda betalkort samt spartjänster där användare kan koppla sitt egna betalbeteende till sparfunktioner.

Enligt bolaget själva har Bynks intäkter ökat med 180 procent under förra året. Lanseringen av nya namnet Rocker med Bynk som en del av varumärket ser bolaget inga större problem med.

“Vi har byggt upp ett starkt varumärke i Bynk, så det är något som vi kommer att kunna kapitalisera på för Rocker som helhet", säger Oscar Hyléen, kommunikationsdirektör på Bynk.

Hård kritik från Konsumentverket under 2019

Konsumentverket har under 2019 kritiserat Bynk på grund av deras val av formuleringar i marknadsföringen av tjänsten. Senast i november förra året valde Konsumentombudsmannen att stämma kreditbolaget med hot om vite på en miljon kronor. Anledningen var att kreditbolaget brustit mot i kravet om måttfullhet.

Om namnbytet är en del av lanseringen av den nya tjänsterna spara, låna, betala eller för att rädda varumärket från förra årets kritik är lämnat obesvarat.

Källor: - https://www.breakit.se/artikel/23237/bynk-byter-namn-till-rocker-har-passerat-100-miljoner-i-omsattning - https://digital.di.se/artikel/efter-kritiken-kreditbolaget-bynk-byter-namn-och-tar-sikte-mot-borsen


 kr

år 
5000
150000
600000
Jag vill samla lån
     
Cirka månadskostnad
1738 kr
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7.18%. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-20 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.


trustedTryggt och säkert