header

Därför bör du jämföra banker och långivare

2019/11/13       09:00

Vi jämför hela tiden priser på olika saker i vardagen. Om du ska köpa en bil, eller funderar på att köpa en ny telefon, är det så gott som helt säkert att du undersöker hur mycket produkten kostar på olika försäljningsställen innan du köper den. Det finns mer pengar att spara i de lite större inköpen, men de flesta av oss jämför även priser på småsaker i vardagen.

Det finns flertalet tjänster där du kan jämföra priser på olika typer av varor som exempelvis hemelektronik, försäkringar eller elavtal. När du använder en sådan tjänst blir det väldigt tydligt hur stor skillnad det kan vara i pris på exakt samma vara eller tjänst. Det är inte helt ovanligt att det skiljer flera hundralappar på en och samma dator eller TV, beroende på vart du väljer att köpa den.

Betala inte i onödan

Om du ska resa utomlands, köper du då första bästa flygbiljett och bokar första bästa hotell du ser? För de flesta är svaret nej. Vi jämför olika hotell och flyg på olika dagar och tider, för att få så mycket som möjligt för pengarna.

Du riskerar att betala alldeles för dyrt helt i onödan om du inte jämför priser innan du handlar. Av just den anledningen är det precis lika viktigt att jämföra räntor och avgifter hos olika banker och långivare innan du tar ett lån. Eftersom ett lån ofta handlar om en större summa pengar kan det finnas många tusenlappar att spara. Pengar som du kan använda till något roligare.

5 anledningar att jämföra räntor innan du lånar

1. Det görs enbart en kreditupplysning

När du använder en låneförmedlare för att jämföra räntor görs endast en kreditupplysning hos UC på dig. Om du själv skulle kontakta enskilda banker och långivare för att få ett erbjudande, skulle varje bank eller långivare göra en separat kreditupplysning. Att samla på sig flertalet kreditupplysningar påverkar din kreditvärdighet negativt, vilket resulterar i sämre erbjudanden om lån från långivare.

2. Bankerna tävlar om att få dig som kund

Alla banker och långivare vill att du ska välja just deras tjänster. Därför pressar de ner räntorna och ger dig ett extra bra erbjudande för att just du ska bli deras kund.

3. Du får en uppfattning om vad som är bra och dåligt

Det är så gott som omöjligt att veta om ett erbjudande är bra eller dåligt utan att ha något att jämföra med. Det går inte heller att jämföra sitt ränteerbjudande med någon annan, eftersom banken utgår från just din betalningsförmåga och dina förutsättningar. Du kan spara flera hundra kronor varje månad på att jämföra räntor innan du lånar.

4. Du kan sänka dina kostnader

Om du lånar pengar för att baka ihop smålån och krediter kan du spara flera tusenlappar i månaden. Du kan dessutom få en mycket lägre ränta på ett lite större lån, jämfört med om du har flera små.

5. Du får första svar inom ett par minuter

När du har fyllt i en ansökan skickas den vidare till 35 banker och långivare. Du får första svar inom ett par minuter. Inom 24 timmar har alla långivare återkommit med ett bud och du kan välja det erbjudande som passar dig bäst.

Snabbt och enkelt

Det är precis lika viktigt att använda en tjänst för att jämföra olika långivare innan du lånar pengar, som att du jämför priser på andra produkter och tjänster. Snabbt och enkelt får du en överblick och kan se vilken bank som ger dig bäst erbjudande. På så sätt behöver du inte vara orolig över att du betalar för mycket och du får istället pengar över till annat.


 kr

år 
5000
150000
600000
Jag vill samla lån
     
Cirka månadskostnad
1738 kr
Exempel: Räntan är rörlig och sätts individuellt. Annuitetslån 150 000 kr, 10 år, nom. ränta 6,95%, start-/aviavg. 0 kr ger eff. ränta 7.18%. Totalkostnad: 208 532 kr eller 1 738 kr/månad (120 avbet.). Återbet. tid 1-20 år. Nom. ränta 2,95%-29,90%.


trustedTryggt och säkert